Icon Days - Shop alle iconen met korting tot middernacht Klantendienst

Zolderkamer met schuin dak? Deze verlichting doet wonderen.

Ontdek welke verlichting je eenvoudig kan plaatsen in je zolderkamer met schuin dak in ons handig overzicht.

Freya De Vriendt

Een zolderkamer biedt waanzinnig veel mogelijkheden. Droom je ervan om jouw zolder om te toveren tot master bedroom, bureau of speelkamer? Laat je niet afschrikken door dat schuine dak. Schuine wanden zorgen dan wel voor een minder ruimtelijk gevoel, maar de juiste verlichting doet wonderen. Want licht staat synoniem voor ruimte.

Helaas kan je niet elk type verlichting installeren op een schuine wand. Maar geen nood. Dankzij dit handige overzicht vind je de ideale verlichting voor jouw zolder met schuin dak.

Inbouwspots

Inbouwspots zijn perfect te plaatsen in een schuin dak. Ze zijn subtiel en je kan zelf bepalen hoeveel spots je nodig hebt om de ruimte goed te verlichten. Kies zeker voor richtbare inbouwspots, zo voorkom je dat je jouw muur belicht. Heb je trouwens als eens aan half ingebouwde spots gedacht?

Plafondspots

Kan of wil je geen gaten boren in je schuin dak? Geen probleem! Kies dan voor richtbare plafondspots.

Richtbare plafondspots

Railverlichting

De meest flexibele verlichting op de markt: dat is railverlichting. Ben je bezig met een verbouwing en ben je beperkt tot maar één stroomkabel? Of is jouw stroomkabel niet op de meest ideale plaats voorzien? Dankzij railverlichting los je dit eenvoudig en zonder kapwerken op. Meer weten over rails? Download dan zeker ons e-book over railverlichting.

Hanglampen

Droom je van een hanglamp als eyecatcher in je zolderkamer? Plaats deze dan in de nok van je dak om de hoogte te accentueren. Let op: hoe groter je hanglamp, hoe kleiner je ruimte lijkt. Wil je jouw hanglamp monteren op een schuine wand? Contacteer onze experts, zij helpen je met plezier bij het uitzoeken van de juiste modellen.

Hanglamp kamer schuin plafond

Led strips

Met ledstrips kan je alle kanten uit. Ga voor één lange ledstrip in de nok van het dak. Of maak van de schuine wanden een blikvanger met indirecte verlichting. Volg de lijn van je schuin dak daar waar die met de muur samenkomt. Of ga voor een lichtstrook over de breedte van je muur waar je dak begint. Zo zet je de lijnen van het dak in de verf. Bovendien heeft dit een verruimend effect.

Ledstrips kamer met schuin dak

Wandlampen

Zelfs in een zolderkamer onder een schuin dak zijn er rechte binnenmuren. Hier kan je wandlampen plaatsen. Kies voor dimbare wandlamp, dan heb je basis- en sfeerverlichting in één.

Vloerlampen en tafellampen

Staande lampen en tafellampen zijn ideaal voor zolderkamers. Waarom? Omdat ze geen last hebben van het schuine plafond. Bovendien zijn ze makkelijk verplaatsbaar. Dat is erg handig als je de ruimte anders indeelt.

 

Tips